Over ons

Een gezondere wereld voor kinderen in Nepal

Stichting Kind en Oor is in 2016 opgericht en heeft als doel om goede oorzorg aan kinderen in Nepal te leveren. En dat is ook hard nodig, want wij hebben met eigen ogen te zien hoe het er voor staat met de gezondheidszorg in dit land. Een groot deel van de bevolking is te arm om goede gezondheidszorg te betalen en daardoor worden veel gezondheidsproblemen verwaarloosd en oorproblemen zijn geen prioriteit voor de bevolking. Maar de gevolgen ervan kunnen groot zijn, namelijk gehoorverlies met als gevolg isolatie en verminderd of zelfs slecht presteren op school. Ook kan je doodziek worden van de complicaties van oorontstekingen, zoals hersenvliesontsteking en hersenabces. Wij dragen daarom graag ons steentje bij aan een betere wereld. Te beginnen bij de oorzorg voor kinderen in Nepal om ze de beste kans te geven op een goed bestaan door goed onderwijs.

Missie en Visie

Een wereld waarin iedereen toegang heeft tot goede gezondheidszorg, dat is wat wij graag zouden zien. Een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt, ongeacht geboorteland of culturele achtergrond. Zaken als geld dienen dan alleen nog als middel om iets groters te bereiken en verenigen juist mensen in plaats van ze te scheiden. Maar zover is het nog niet. Daarom willen wij klein beginnen en toch een grote impact creëren. Dat doen wij door het leveren van goede oorzorg aan kinderen in het laagland van Nepal. Het is ons doel om ons werk ook in de toekomst voort te kunnen zetten en samenwerkingen aan te gaan, waardoor de bevolking nog betere zorg kan verwachten.

Samenwerkingen

Onze KNO-artsen Arvid Kropveld en Tom Godthelp zagen mogelijkheden om samen te werken met Stichting Medora en de lokale partner Community Help Centre Nepal om de zorg in dit land te verbeteren. Stichting Medora richt zich op een andere tak binnen de gezondheidszorg: tandheelkundige screening voor kinderen in twaalf basisscholen rondom Chitwan.In het Community Help Centre, dat opgericht is door Stichting Medora, hebben wij een KNO onderzoeksruimte ingericht. Naast onderzoek worden daar kleine behandelingen uitgevoerd.

Kind en Oor ANBI erkend 

De Stichting Kind en Oor is erkend door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogend Doel (ANBI). Dat betekent dat de stichting aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet en dat geeft u als mogelijke donateur het vertrouwen dat uw bijdrage goed besteed zal worden. Uw donatie komt geheel ten goede aan de kinderen van Nepal!

Beleidsplan

Stichting Kind en Oor 2022 anbi-format

Financieel overzicht 2022 K&O anbi

algemene informatie Kind & Oor-v2023